Phuuu i värmen!

Fast nog tycker jag att det är ganska skönt att det är sommar och sol... Fast det är ju en himlans tur att man har dusch. ;0)

Jahapp, då kommer mitt sista DT-kort för skogstokiga. *gråter en skvätt*
Fast jag har ju många underbart fiiina stämplar ritade av Petra här hemma, så det lär ju garanterat bli flera skogstokiga kort här inne. *glad*
Tack Petra för att jag fick äran att vara DT för dig och dina underbara stämplar!

Här är framsidan


Liten detaljbild på framsidan


Framsidan uppvikt


Baksidan stängd


Insidan av kortet


Båda motiv ifrån skogstokiga är målade med promarkers och blender. Kan säga att jag var ganska frustrerad när blendern inte ville längre när jag satt och målade bär, det är min andra avverkade blenderpenna.
Har satt fast den söta bärbusen på 3D-kuddar. Grattis cirkeln är också ifrån skogstokiga, den har jag embossat med poly sparkel. Grattiskramar är ifrån Inkido.

Kortet hoppas jag har nått mamsen idag som är uppe i sommarstugan i Strömsund. =0)

Det var allt för tillfället... Snart kommer jag att ladda upp lite DT-alster för hobby och presenter. Har haft DT-kitet liggandes nu ett tag så jag har lite dåligt samvete. Tyvärr har ju dygnet bara 24-timmar också har det varit födelsedagar och annat som kommit emellan.

Hoppas ni har det gött i det härliga sommarvädret!

Kramar Maria

Vem vill inte ha lite blogg godis?!

Det här bloggodiset skulle inte jag tacka nej till i alla fall... Sååå söta!




Här kommer ett till uderbart blogg godis ifrån scrapgalen.



De fina papprena ifrån october afternoon och de helt underbara painterly petals vill jag ju absolut ha.

Inte nog med det, så lottar Gunilla ut helt underbara sländor och änglar i sin blogg.

Mycket mumsigt godis!!!

Igår var jag på scrapträff hos Zornitsa på scrapparazzi. Alltid lika trevligt, tack allesammans för en trevlig stund och ett extra tack till Zornitsa som anordnar det hela!
Fick inte såå mycket gjort tyvärr, kanske var det värmen som gjorde att hjärnan kokar över lite och blev för seg... *he
he*
Ja, ni får snart se vad det var jag fick ihop. ;0)

Kram på er!

Maria

Tant Maria var det här...

Ha ha, näää tant känner jag mig nog inte som, bara vissa dagar! *S*
Tack för era gratulationer! *kramar till er*

Idag kommer ett skogstokigt kort med en supergullig baby!



Detaljer




Motivet är målat med promarkers och är stämplat på icas albumblad.
Ramen och hörnen är en spelbinder die. Har klippt av hörnen ifrån den största rektangeln och klistrat som hörn på kortet. Spetsen kommer ifrån en födelsedags swapp på HH, tack Lisa mammayo!

Så här blev min tårta, fast jag önskar nog att jag beställt en prinsess istället. Den lutade lite när jag tog ut den ur kartongen, tror inte riktigt att den gillade barnvagnsfärden. ;0)




Här är min fina tjej i sina nya läsglasögon som vi hämtade ut i tisdags. Han sade att hon såg tre Selmor och två Aminor ibland . Syntest fick vi göra tre gånger eftersom det skulle vara med avslappnande droppar i ögat och utan på andra test. Det konstaterades att hon är lite översynt samt har astigmatism på ena ögat.



Vår fina sönderrivna tapet i bakgrunden... Bustroll!!

Här kommer ett av bustrollen


Ha en underbar dag!

Kram på er

Sista dagen som tjogoåring...

Då bloggar man sista dagen som tjugoåring då!
Från och med imorgon blir jag bara yngre och yngre!!! *ha ha*

Här kommer ett nytt kort med ännu en söt skogstokig stämpel, prinsessan bus med jordgubbe.



Detalj


Har färglaggt prinsessan med pm-pennor och ritat lite med vit sakura penna. Jordgubben och kronan har jag 3D-lackat. Lövrank bandet har jag köpt på panduro. Har satt små prima blommor längs med rankan.

Nä nu ska jag sy färdigt mina nya vardagsrums gardiner. Började igår och trodde att jag skulle bli klar rätt fort, men tji fick jag!! Köpte panellängder på hemtex eftersom de var på rea. Har sytt ihop tre panellängder så de skulle bli som en gardin istället, då jag inte är så förjust i panellängder. Men de har klippt helt snett så det blev ju inte sååå lätt. Måste försöka hänga upp gardinen nu så jag ser ungefär hur mycket jag ska lägga upp den. Sedan har jag en hel gardin (tre längder)kvar som jag ska sprätta och sy ihop!! :0(
Ska sy kuddfodral också, men det får nog vänta. Ska röja bort mina scrapsaker ifrån köket och jaga damråttor också så folk vågar sig in här imorgon?!

Hoppas ni får en skön sommardag!

Kramar Maria

Två tackkort till fröknarna

GLAD MIDSOMMAR på er!!

Här kommer två tackkort till barnens fröknar, fler kommer sedan.

Det här kortet är skapat för skogstokiga.


Detaljbild


Motivet ifrån skogstokiga är målat med pm-pennor.
Har chalkat kanterna lite, även på löven som är en BK-die.



Kort nr två är med en magnoliastämpel som fått sina vingar bortklippta.



Detaljbild


Behöver jag sägaatt läraren gillar fotboll! *s*

Även här är motivet målat med pm-pennor. Bokstäverna är 3D-lackade.

Japp, det var allt för denna gång!

Hoppas ni får en riktigt skön dag och mycket mys med era nära och kära!

Kram Maria


skapat för allt om scraps april nummer

JAAAAA, idag är det sol!!!! *skutt skutt*
Har nästan blivit galen av allt regnande och de stackars barnen har ju bara varit inlåsta i lägenheten nu när det är sommarlov. Idag kan de äntligen gå ut och springa av sig! =0)

Hoppas att SOMMAREN kommer på riktigt nu!

Här kommer två kort som jag skapat för allt om scraps april nummer.



Detaljbild


Hängelpar målat med tombowpennor på akvarellpapper. Mycket chalkande här och där. *s*Bakom motivet har jag satt fast tyll.




Detalj på det sydda


Sogstokigt motiv målat med tombowpennor. Ruggade kanter och sytt lite här och var. Texten är utskriven på datorn och texten som sitter bredvid motivet är en rubb on.

Ha det gott i SOLEN!! =0)

Kramar Maria

Skolavslutning och semesterkort

Japp nu så har barnen sommarlov. Skööönt tycker jag också... Slut med gympapåsar, läxtragglande och diverse grejer som alltid ska kommas ihåg. Ska nog försöka scrappa en veckotavla till barnen så de får komma ihåg saker själv till nästa termin. Nu börjar ju Selma bli stora tjejen, tänk att hon börjar i 2:an och Fatima i 1:an till hösten.
Själv blir man ju då kärring om någon vecka... Men man får väl börja räkna baklänges nästa år, den ständiga 20-åringen!! =0)

Tyvärr har jag ingen bra bild att visa på avslutningen då alla bilder blev kass... *snyft*
Hade ju två små busar som inte tyckte det där med avslutning var sååå skoj, hamnade i korridoren tillslut eftersom den minsta kastade sig baklänges hela tiden och började illtjuta för att han inte ville någonting alls mer. Varmt var det också och trött var den lille killen.

Här kommer en superdålig bild på när Selma tog emot sin medalj. Det är hennes silhuett med klänningen om ni kan urskilja den. *hehe* Hon kom tvåa i maran bland tjejerna. Duktiga tjejen!! =0)




Ja, så kommer det ju ett skogstokigt kort till!




Liten muffins, Semesterstämpel och den söta flickan är alla skogstokiga stämplar. Har målat med pm-pennor och blender som vanligt.

Lite detaljer





Har rullat olika mönstrade papper i liknande färger chalkat dem i kanterna och knutit floss runt vissa. Pilligt men kul! ;0)

Ni missar väl inte petras blogg utlottning?! Skynda dit och kommentera!!!

Mer kort kommer inom kort. *S* ;0)

Ha det gott!

Kram Maria

Missa inte dessa små sötisar

Skogstokiga Petra lottar ut underbart söta ministämplar i sin blogg, missa inte!

Spring dit och kommentera!! =0)





Så missar ni väll inte allt om scrap tidningens söndagsbilaga idag!


Ha en fortsatt trevlig helg!

Kramar Maria

Skogstokiga pense kort

Här kommer ännu ett DT-kort med skogstokiga PenseBus. Sååå söt stämpel!! =0)
Jag undrar om inte copic markers har några bättre färger här bland sina pennor. Försökte få fram en blålila ton, men vart inte riktigt som jag tänkt mig. Vill ha den mörkare blålila och det gick inte så bra med promarkersarna (inte för mig i alla fall *S*).  Får göra en gul pense nästa gång... Ha ha



Text stämpeln är även den ifrån Skogstokiga.
Det syns lite dåligt men blommorna ifrån petaloo är glittriga och jätte söta, finns hos pysselparadiset.
Har embosat blomman som sitter som fotomatta under motivet och därefter embossat med polly sparkle, syns tyvärr inte så bra det heller. Det är svårt att fota saker som glimmar/glänser. Bokstäver och siffror är utstansat med qk.

Japp, då ska bara fem kort till Selma och Fatimas lärare fixas klara till avslutningen på onsdag. Egentligen skulle jag vilja fixa till tre av dem som varit med ifrån början, men fixar man till en klass måste man fixa till den andra och fixar man till en lärare måste man fixa till den andra osv. ;0) Hoppas det uppskattas iallafall så att de inte blir bortkastade på en gång. :0(

Fatima har fått någon sorts influensa tror jag. Hon fick feber och frossa i går em och är inte alls kry stackarn. Hoppas de andra håller sig friska nu då jag fortfarande är gräsänka.

Vad olika barnen är... Min son är en riktig apa och jag skojar inte!! Han är högt och lågt. Här om dagen fick jag flytta undan barnens byrå, då han hade klättrat upp på den i från Fatimas säng och var på väg vidare upp i Selmas säng, de har våningssäng. *gahh*
När stolen stod framför datorbordet i deras rum klättrade han upp på den och upp på skrivbordet och vidare till fönstret. I vardagsrummet måste jag ha en stor resväska i fönstret annars klättrar han upp ifrån soffan och ställer sig i fönstret. I köket sätter han på spis och mikro konstant och fäller ned den nedersta ugnsluckan på spisen och ställer sig på den. Alltså han kommer ju att bränna fingrarna någon dag. Det är riktigt tur att han inte har ramlat riktigt ordentligt ännu!! *håller andan* Inte mins jag att de andra barnen var sååå busiga! ;0)

Nu ska fru hök försöka få något gjort???

Ha en riktigt härlig helg och trevlig nationaldag!

Kramar Maria

Morsdag kort

Halloj i värmen!

Här kommer ett kort skapat för Skogstokiga, med den supersöta garnbusen.
Hoppas att kortet når fram till mamsen idag... Klantig som vanligt glömde jag ju att posta det i Torsdags så att hon hade det till helgen. Men det är ju tanken  som räknas! ;0)



Lite detaljer



Ha ha... Ja som ni ser så har min nya kompis blivit pearl makern... Så ni får nog stå ut med sådana kort/alster framöver. ;0) Busen är målad med promarkers och blender, diverse primablommor och blad. De stora rosorna finns hos pysselparadiset.

Världens bästa mamma är en Inkido stämpel.

Här ska skapas vidare, det kommer ju skolavslutningar om inte allt för länge. Dessutom har ju minsta tjejen slutat dagis sedan Februari, så jag borde ju fixa ett tackkort dit när jag hämtar hennes saker. Jag vet jag är en slarver ibland, men ibland räcker inte tiden riktigt till.

Det har varit ett fasligt spring hos optiker, allergiläkare och denna vecka ortoped. Fatima ska få läsglasögon då hon är översynt och har lite brytningsfel (astigmatism) på höger öga. Men man fick springa dit rätt många gånger innan de kunde fastslå rätt styrka. Man måste droppa avslappnande droppar i ögat för att inte ögat ska kompensera synfelet automatiskt som det gör annars.
När man har droppar i ögonen kan man inte prova ut rätt styrka eftersom ögat reagerar olika då, mot när ögat är i vanligt tillstånd. Så när vi hämtar ut glasögonen är vi 1500.- fattigare. :0(

På Onsdag ska Fatima även till ortopeden då hon har en felställning av foten som kan bero på att en muskel är för kort (inte hängt med när hon har vuxit). Ja vi får se vad de säger.

Selma har fått en ny astmaspray då hon reagerade med astma sist vi var hos mina föräldrar. Vi visste ju att hon var kattallergisk, men hon har aldrig reagerat med astma tidigare. Så nu hoppas jag att det fungerar när hon är där i Sommar, så hon inte behöver åka hem lilla gumman. Fatima var ju där förra sommaren, så nu behöver nog Selma få vara där lite själv också. 

En hel del spring... Dessutom är jag gräsänka från och till så det är till att göra allt själv. 

Ha det bäst i värmen...

Kram Maria

RSS 2.0